Proyecte educatiu

1 Aprender fent: moviment, joc, manipulació i experimentació

Projecte “Ens Embrutam”

L’objectiu d’aquest projecte és despertar els sentits i les sensacions en els infants. Jugar amb terra té múltiples beneficis per a ells, com són per exemple:

  • Connectar amb l’aire lliure
  • Deixar anar la seva ment i imaginació
  • L’estimulació tàctil i corporal
  • Coordinació entre mans i ulls
  • Potenciar la creativitat i la motricitat
proyecto educativo

2 Projecte de psicomotricitat vivencial

La sala de psicomotricitat és un lloc privilegiat per al moviment, el joc, la vivència, les emocions i la relació. S’ofereix als infants un espai, un temps i uns objectes per jugar lliurement, perquè a través del joc és com va evolucionant  en l’infant totes les àrees de desenvolupament com un ésser global. En aquest espai es respecta la individualitat de cada nin, el seu ritme i les seves necessitats. És un lloc on l’infant descobreix que pot ser ell mateix, on pot jugar sense sentir-se jutjat, on s’expressa i experimenta diferents emocions, on aprèn a solucionar conflictes. Aparentment és un espai on es mouen i juguen, però és molt més, perquè aquest espai afavoreix el desenvolupament integral de l’infant: motriu, cognitiu i socioafectiu.

Perquè els nostres «Petits Ferrerets» puguin gaudir de les sessions col·laborem amb el CEIP Blanquerna, que ens cedeix les seves instal·lacions (Pavelló) un dia a la setmana. Els més grans van a fer les sessions allà des del mes de novembre fins al mes de juny i, en l’últim trimestre, la classe dels «Moixets» (1-2 anys de principi d’any) els acompanyen

3Projecte d’art

A l’escoleta, l’experiència amb les arts es realitza des d’una perspectiva on l’espai i temps faciliten que l’infant manipuli i investigui situacions artístiques, amb objectes i materials; amb el moviment i l’expressió del seu cos; amb la seva veu i amb la música; amb les seves idees i els seus pensaments de manera que pugui expressar emocions i sentiments.

4

Aprenentatge d’una tercera llengua: Anglès (metodologia Kids & Us) i projecte propi de llengua estrangera

Anglès per a nens a partir d’1 any amb Kids & us.

Des de fa ja més de 10 anys, impartim la metodologia de Kids & Us a partir dels 4 mesos, ja que considerem imprescindible aprofitar tot el potencial d’aprenentatge que tenen els nens fins als 6 anys i, adquirir d’aquesta manera, una llengua d’una manera natural.

La majoria dels nostres alumnes, un cop finalitzen la seva etapa a l’escoleta, continuen aprenent anglès amb Kids & Us, ja que és una metodologia que continua fins als 18 anys, a les instal·lacions situades just devora de la nostra escoleta.