Proyecte educatiu

1 Aprender fent: moviment, joc, manipulació i experimentació

Projecte “Ens Embrutam”

L’objectiu d’aquest projecte és despertar els sentits i les sensacions en els infants. Jugar amb terra té múltiples beneficis per a ells, com són per exemple:

  • Connectar amb l’aire lliure
  • Deixar anar la seva ment i imaginació
  • L’estimulació tàctil i corporal
  • Coordinació entre mans i ulls
  • Potenciar la creativitat i la motricitat
foto12

2 Projecte de psicomotricitat vivencial

La sala de psicomotricitat és un lloc privilegiat per al moviment, el joc, la vivència, les emocions i la relació. S’ofereix als infants un espai, un temps i uns objectes per jugar lliurement, perquè a través del joc és com va evolucionant  en l’infant totes les àrees de desenvolupament com un ésser global. En aquest espai es respecta la individualitat de cada nin, el seu ritme i les seves necessitats. És un lloc on l’infant descobreix que pot ser ell mateix, on pot jugar sense sentir-se jutjat, on s’expressa i experimenta diferents emocions, on aprèn a solucionar conflictes. Aparentment és un espai on es mouen i juguen, però és molt més, perquè aquest espai afavoreix el desenvolupament integral de l’infant: motriu, cognitiu i socioafectiu.

Perquè els nostres «Petits Ferrerets» puguin gaudir de les sessions col·laborem amb el CEIP Blanquerna, que ens cedeix les seves instal·lacions (Pavelló) un dia a la setmana. Els més grans van a fer les sessions allà des del mes de novembre fins al mes de juny i, en l’últim trimestre, la classe dels «Moixets» (1-2 anys de principi d’any) els acompanyen

3Projecte d’art Joan Miró

A l’escoleta, l’experiència amb les arts es realitza des d’una perspectiva on l’espai i temps faciliten que l’infant manipuli i investigui situacions artístiques, amb objectes i materials; amb el moviment i l’expressió del seu cos; amb la seva veu i amb la música; amb les seves idees i els seus pensaments de manera que pugui expressar emocions i sentiments.

4

Aprenentatge d’una tercera llengua: Anglès (metodologia Kids & Us) i projecte propi de llengua estrangera

Anglès per a nens a partir d’1 any amb Kids & us.

Des de fa ja més de 10 anys, impartim la metodologia de Kids & Us a partir dels 4 mesos, ja que considerem imprescindible aprofitar tot el potencial d’aprenentatge que tenen els nens fins als 6 anys i, adquirir d’aquesta manera, una llengua d’una manera natural.

La majoria dels nostres alumnes, un cop finalitzen la seva etapa a l’escoleta, continuen aprenent anglès amb Kids & Us, ja que és una metodologia que continua fins als 18 anys, a les instal·lacions situades just devora de la nostra escoleta.

5 Projecte “Once upon a time …”: anglès a través dels contes

«Viu la cultura» és un programa d’activitats didacticoculturals que la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de la Direcció General de Cultura, adreça a tots els centres educatius, des de fa més de vint anys i té com a objectiu principal acostar tots els  alumnes, petits i grans, de les Illes Balears, des d’un enfocament didàctic, al món de la cultura i afavorir un contacte directe amb la nostra realitat cultural.
 
Les activitats estan pensades per realitzar-se a l’aula, en un petit format, amb l’objectiu  d’acostar la cultura a l’aula i també facilitar-hi l’accés. 

6 Projecte d’exteriors: sabies que no existeix el mal temps? existeix el mal equipament

Des dels inicis de l’escoleta, un dels nostres pilars pedagògics ha estat aprofitar el nostre gran pati i els voltants verds i tranquils de l’escoleta.
Per a això, hem plantejat la realització d’activitats educatives bé al pati o bé per la zona dels voltants, de vegades, és una activitat completa i en altres ocasions forma part d’un projecte més general.

Comptem amb una zona al pati que està coberta i és on fem l’activitat, en cas de pluja lleu o si el temps no acompanya (sol ser en comptades ocasions, ja que, la climatologia sempre sol acompanyar-nos) fins i tot tot i així i més en hores d’ara, on les recomanacions de la Conselleria d’Educació són realitzar totes les activitats possibles a l’exterior per minimitzar el risc de contagi, les nostres famílies ja saben que la nostra filosofia educativa segueix el principi noruec de “no existeix el mal temps, sinó el mal equipament “, per això, els nostres infants compten amb roba específica per realitzar aquest tipus d’activitats, en cas que es requereixi el seu ús.


Per a tots aquells que us preocupi el fred i els refredats, us explicarem un secret (amb evidència científica): el fred no provoca malalties, són els virus i les bactèries, molt més probable agafar-los en entorns tancats, calents, … que a l’exterior (per més informació relativa a raons per jugar fora amb fred, us recomanem la lectura del següent article:

Raons per jugar a fora malgrat faci fred o plogui i un altre article de nivell més científic realitzat per @luciamipediatra, desmuntant mites entorn al fred:
Desmontant mites referent als infants i el fred

7 Escuela online para familias: Viviendo con peques

La Escuela Online para Familias ha sido creada por María Requelme, educadora infantil especializada en disciplina positiva, psicología infantil y familias, al frente del proyecto Viviendo con Peques.

En esta Escuela se abordan todos los temas más importantes en torno al desarrollo, el crecimiento y la evolución de los niños durante sus primeros años de vida.

Cada mes se trabaja un nuevo tema por medio de un taller online al que puede asistirse en directo vía Zoom, o el cual también puede verse grabado tantas veces como se quiera.

Cada mes se acumulan los temas previos, por tanto en septiembre de 2021 ya habrá más de 12 talleres grabados a disposición de las familias, y cada mes se irá abordando un nuevo tema de la mano de distintos expertos del sector infancia, educación y familias.

El Centro de Educación Infantil Petits Ferrerets, considera muy importante el apoyo a las familias en sus primeros años de vida, y además del trabajo que se desarrolle en el Centro, pone a disposición de todas las familias matriculadas para el curso 2021/2022, este servicio.

Reservar Cita

Por favor, contacta con nosotros para concretar una fecha y hora a través del siguiente formulario. 

Recuerde que una vez realizada la reserva de cita, la Escoleta le confirmará vía email o por teléfono la hora y el día seleccionado. Gracias.

Nombre *
Apellidos *
Teléfono *
E-mail *
Fecha de nacimiento del niño/a *
Seleccione fecha y hora *
Una vez seleccionada la fecha le aparecerá abajo las horas libres. Debe seleccione una hora y clickar en siguiente.
Comentarios