Nutrición y descanso

EL MOMENT

DEL DINAR

Consideram que el moment del dinar és una estona d’aprenentatge i benestar, una estona de plaer on el nen participa de moltes maneres.

Aquest moment és diferent segons les edats i necessitats dels nens. A mig matí oferim una varietat de fruita.

En el grup de nadons els horaris són flexibles i mengen quan ho necessiten, respectant el ritme de cada infant. Inicialment mengen a la falda de l’adult, més endavant, sense pressa i segons la maduresa de cada nin passen a fer-ho asseguts en una taula adaptada amb els seus companys / es.

A partir dels seus interessos van participant en nous processos com ara: anar a buscar el carro del menjar a la cuina, servir-se el menjar, omplir-se el got amb la gerra, col·laborar amb els companys, recollir la taula …

Vetllam per uns menjars tranquil·les, agradables i participatius. Utilitzam aquest moment com un moment de diàleg, de pausa i de retrobament després d’un matí de joc i dinamisme.

Respectam el ritme de cada alumne, sense forçar però oferint nous sabors i plats de manera que el nen vagi introduint nous aliments i nous plats d’una forma natural.

nutrición
comida2

La Cuina

Disposam de cuina pròpia on es confeccionen tots els nostres menús de forma casolana( tenim la pertinent autorització de la Conselleria de Sanitat per a l’elaboració de menjar en el propi centre). Els menús són elaborats i supervisats per la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d’Educació, adaptats a l’edat i les necessitats dels nostres infants i proporcionant d’aquesta manera, una alimentació sana i saludable basada en el consum variat de cada grup d’aliments.

A més es preparen dietes especials i de règim per a aquells alumnes que per necessitats pediàtriques o culturals així ho sol·licitin.

Per garantir aquest important servei, els nostres menús estan elaborats i supervisats per l’ASSESSORIA EN NUTRICIÓ CESNUT en col·laboració amb l’equip directiu i de cuina. Cesnut és una empresa de nutrició formada per nutricionistes col·legiats especialitzats en col·lectius escolars i en primera infància, que ens elabora menús saludables

Els menús estan a disposició cada mes de les famílies, validats i certificats a nivell nutricional.

La cuina és una part fonamental en l’escola, on els infants i famílies poden veure com la nostra cuinera prepara el menjar, conèixer-la i relacionar-s’hi amb confiança i naturalitat. L’escoleta sempre roman oberta per a aquelles mares que vulguin donar lactància materna.

cocina
cocina2

EL DESCANS

Per als nins petits dormir i descansar al llarg del dia és una necessitat, ja que a més de recuperar energies, aquests descansos faciliten la maduració neurològica i el desenvolupament general. Les necessitats de descans van canviant amb el creixement i pot haver diferències importants d’un nen a un altre. Els nens més petits poden necessitar descansos més breus i freqüents, per això, de la mateixa manera que ho fem amb l’alimentació, seguim el ritme de cada nin perquè tinguin les seves necessitats satisfetes i afavorir el seu benestar.

A mesura que van creixent, els ritmes dels infants es van unificant de manera natural i l’hora de l’descans es fa després de dinar. Aquest descans pot ser més o menys llarg segons les necessitats de cada nin o nina, alguns fan una migdiada llarga i altres s’estiren per descansar una estona.

Pot passar que un dia puntual un infant estigui més cansat o que encara necessiti dormir una estona a mig matí, sempre que això passa posam a disposició dels nostres nins tot els recursos per donar resposta a aquestes necessitats.

Reservar Cita

Por favor, contacta con nosotros para concretar una fecha y hora a través del siguiente formulario. 

Recuerde que una vez realizada la reserva de cita, la Escoleta le confirmará vía email o por teléfono la hora y el día seleccionado. Gracias.

Nombre *
Apellidos *
Teléfono *
E-mail *
Fecha de nacimiento del niño/a *
Seleccione fecha y hora *
Una vez seleccionada la fecha le aparecerá abajo las horas libres. Debe seleccione una hora y clickar en siguiente.
Comentarios